Valentin-napi edes meglepetes - Csokoladeglazuros turoszivecskek

Hozzavalok:
-50 dkg tehenturo
-4 evokanal cukor
-egy fel citrom reszelt hej
- egy par csepp vanilia eszencia (izles szerint)
-80 g vaj
-200 g keseru csokolade, akar tejcsokolade is lehet izles szerint.

Elkeszites:
A turot a hozzavalokkal (a csokoladen kivul) alaposan osszekeverjuk. Miutan ezzel keszen vagyunk kicsi szivecskeket formazunk, majd a hutobe tesszuk pihenni korulbelul 2 orara. 

A kovetkezo lepesben a csokoladet goz felett megolvasztjuk es, ha ezzel keszen vagyunk egy fogpiszkalo vagy sutopalcika segitsegevel a szivecskeket belemartjuk a csokoladeba.

Lecsepegtetjuk, majd egy talcara helyezve hutobe tesszuk, hogy a  csokoladeglazur megkemenyedjen. Talalaskor tejszinhabbal es foldieperrel is meg lehet koronazni. 

Lepjetek meg edesszaju kedveseteket Valentin nap alkalmabol, hogy bebizonyitsatok ugyanugy szeretitek egymast, mint amilyen jo szakacsok vagytok !

Comentarii