Ha mar belefaradtunk a napi fozesbe, de meg a desszert hatra van, es mar sem eronk, sem kedvunk nincs hozza ezert, hogy megkonnyitsuk helyzeted, ime egy egyszeru, egeszseges s konnyen elkeszitheto suti, amely nem csak finom, hanem mutatos is.
Hozzavalok:
-20 dkg eper
-6 tojas
-1 csomag vanilias cukor
-30 dkg porcukor
-egy fel citrom leve
-20 dkg liszt
-20 dkg vaj
Elkeszites:
A 6 tojas sargajat jol elkeverem a vajjal es a cukorral, majd hozzaadom a vanilias cukrot es a fel citrom levet. Ezeket jol osszekeverem es kanalankent hozzaadom a lisztet, majd ovatosan hozzaadom a felvert tojasfeherjet es finoman eldolgozom. Kilisztezett tepsibe tesszuk.
A 6 tojas sargajat jol elkeverem a vajjal es a cukorral, majd hozzaadom a vanilias cukrot es a fel citrom levet. Ezeket jol osszekeverem es kanalankent hozzaadom a lisztet, majd ovatosan hozzaadom a felvert tojasfeherjet es finoman eldolgozom. Kilisztezett tepsibe tesszuk.
Az epreket megmossuk, majd felbe vagjuk. A 2/3-ad reszet beleszorom a tepsibe helyezett masszaba, majd elomelegitett sutoben korulbelul 35 percig sutom. Amikor keszen van a maradek eperrel diszitem es porcukorral megszorom.
Hat ez egyszeru es nagyszeru, egy tokeletes desszert, amely barmikor megallja a helyet. Talalaskor meg tejszinhabbal is meglehet bolonditani, ez izles kerdese. Mire varsz, irany a konyha es lepd meg barataidat, megeri!
Jo etvagyat hozza!
Comentarii
Trimiteți un comentariu