Vajas, fokhagymas, kolbaszos kiflik


Hozzavalok:
-500 g liszt
-2 dl tej
-1 rama margarin (lehet vaj is)
-keves vegeta
-so
-fustolt kolbasz
-2 gerezd fokhagyma
-egy kiskanal cukor
-2,5 g eleszto



Elkeszites:
A tejet meglangyositjuk es beletesszuk a cukrot, az elesztot es felfuttatjuk. A rama margarint szobahomersekleten megolvasztjuk , fuszerezzuk izles szerint vegetaval. A fustolt kolbaszt aprora vagjuk, a fokhagymat megreszeljuk es belekeverjuk a margarinba. A lisztet osszedolgozzuk a felfutott elesztovel, picit sozzuk es hagyjuk pihenni egy orat.


Amikor megkelt enyhen lisztezett nyujtotablan kerekre nyujtjuk. Aztan lekenjuk a kolbaszos margarinnal, majd pizzaszeletekre vagjuk es egyenkent a szeletol kezdve kifliket csinalunk belole. Ha ezzel keszen vagyunk egy kiolajozott tepsibe tesszuk es 200 C-on ropogosra sutjuk korulbelul 30 percig. A tetejet sajttal is meglehet szorni izles szerint, ugy meg finomabb. 

Egy gyors reggeli vagy delutani nassolas, kell ennel tobb? Egy forro tea vagy kakao melle, de egy hideg sorrel is fantasztikus etel.
Jo etvagyat hozza!

Comentarii