Törtpaszuly


Tortpaszuly
Hozzavalok:
- 500 g paszuly
- 2 fej voroshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- keves liszt
- olaj vagy zsir
- so, bors
- pirospaprika
- petyrezselyemzold
Elkeszites:
A paszulyt megmossuk es beaztatjuk egy nappal a fozes elott. Masnap odatesszuk 3 liter sos vizbe foni. Amikor megfott leontjuk a levet es robotgeppel osszetorjuk, aztan belereszeljuk a fokhagymat, majd izesitjuk soval, borssal. 
Keves lisztbol rantast keszitunk es ezzel suritjuk, ha tul suru pedig a paszuly levevel higitjuk. A hagymat felkarikazzuk es olajban vagy zsirban megsutjuk, majd ezzel talaljuk, de fustolt szalonnat, sonkat es kolbaszt is suthetunk hozza, igy izletesebb.


A paszuly levebol levest is keszithetunk csipetke tesztaval, egy evokanal hagymas zsirt teszunk ra, fuszerezzuk meg izles szerint (ha szukseges) es friss petrezselyemzolddel megszorjuk.
Jo etvagyat hozza!

Comentarii