Toltott kaposzta

Toltott kaposzta !

Hozzavalok:
- 50 dkg sertes daralt hus
- fel cseszenyi rizs
- 1 fej edes vagy savanyu kaposzta
- so, bors izles szerint
- 1 fej voros hagyma vagy zuzott fokhagyma (ki hogyan szereti)
- piros paprika
- tejfol
Elkeszites:
Ha savanyu kaposztatat hasznalunk, akkor celszeru elotte jol kiaztatni, mert akkor tul savanyu lesz az etel. Ha edes kaposztabol keszitjuk, akkor elotte kicsit megabaroljuk sos, ecetes vizben ,a torzsajatol megtisztitjuk es leveleire szedjuk. Amikor ezzel keszen vagyok a daralt hust osszekeverem a rizzsel es fuszerezem  izles szerint soval, borssal , piros parikaval, majd a fokhagymaval vagy hagymaval. Jo ha egy kicsit eroteljesebben erzodnek a fuszerek foleg a so, mivel a fozes soran kifo es igy az etel izetlenne valik.

Aztan vesszuk a kaposztaleveleket es sorban megtoltjuk, a toltelek lehet kicsi, kozepes esetleg nagyobb is, ki hogyan szereti. Ha mar ezzel keszen vagyunk vesszuk az edenyt, az aljara a megmaradt kaposztabol vagunk keveset, majd belehelyezzuk a toltott kaposztakat is. Van aki a kaposztak kozze kissebb darab fustolt sonkat vagy kolbaszt tesz az eroteljesebb, fustolt iz kedveert (ez kihagyhato). Az edenybe annyi vizet ontunk, hogy ellepje a kaposztakat es lassu tuzon, kevergetes nelkul megfozzuk. Talalaskor tejfollel kinaljuk.

Paradicsommartassal is lehet toltott kaposztat kesziteni, mint a toltott paprika esteben (rantasbol , suritett paradicsombol, so, bors, keves cukorral elkeszitve).  Mindenki keszitse el izles es tettszes szerint!
Jo etvagyat hozza!

Comentarii