Sonkas-sajtos rakott palacsinta

Hozzavalok 8 fore:
- 50 dkg fott burgonya
- 1 tojas
- 1/2 liter tej
- 35 dkg liszt
- 1 dl olaj
- fel marek so
A tejfolos- sajtos toltelekhez:
- 20 dkg sajt
- 5 dl tejfol, egy keves so
A sajtos-sonkas toltelekhez szukseges:
- 20 dkg sajt
- 35 dkg sonka
- 2 dl tejfol
- keves so
A tetejere:
- 1 dl tejfol
- keves sonka
  • A suteshez olaj szukseges!
A sonkas-sajtos palacsinta elkeszitese:
Palacsintakat keszitunk-a megfott es attort burgonyahoz hozzaadjuk a tojast, keves sot, a lisztet es a tejjel jol elkeverjuk a tesztat. A teszta surusegenek meg kell egyeznie a hagyomanyos palacsintaeval, meg teszunk bele egy kis olajat, jol elkeverjuk es johet a sutes.

Amikor a palacsintak keszen vannak, akkor kivajazunk egy jenai talat, aztan osszeallitjuk a tejfolos-sajtos tolteleket, a hozzavalokat egy edenyben osszekeverjuk. Aztan szinten egy edenyben osszekeverjuk a sajtos-sonkas toltelek hozzavaloit.

Az elso palacsintat belehelyezzuk a jenaiba, aztan erre teszunk 2 evokanal sajtos-sonkas tolteleket, erre ujabb palacsinta kerul es tejfolos sajtos toltelek, es igy folytatjuk a retegezest addig amig el nem fogynak az alapanyagok. Ugy osszuk, hogy a legvegen, a tetejere a sajtos-sonkas toltelek keruljon, aztan befedjuk sima palacsintaval, tejfolt teszunk ra es megszorjuk sonka csikokkal.

Elomelegitett sutoben 180 c-on korulbelul 25 percig sutjuk. Ha tetszett a recept keszitsd el te is, keves hozzavalo, megtakaroitott ido, es mar kesz is az inycsiklando vacsora!
Jo etvagyat hozza!

Comentarii