Savanyu kaposzta agyon sult kolbasz

A savanyu kaposzta szezonja a teli idoszak, C vitaminban gazdag, ezert megosztok veletek egy egyszeru, de inycsiklando receptet a finom,egeszseges, tradicionalis etelek kedveloinek.

Hozzavalok:
- 1 par friss kolbasz, de lehet fustolt is (izles kerdese)
- 1,5 kg savanyu kaposzta
- orolt fekete bors
- delikat

Elkeszites:
A savanyu kaposztat mosssuk meg, ha nagyon savanyu, majd helyezzuk bele egy tepsibe. Fuszerezzuk delikattal, borssal es helyezzuk ra a friss kolbaszt, amit egy kicsit szurkaljunk meg. A tepsit takarjuk le foliaval es elomelegitett sutobe tegyuk be. Korulbelul 20 perc utan forditsuk meg a kolbaszt es ismet szurkaljuk meg.

Ujabb 15 perc utan vegyuk le a foliat es a kolbaszt vegyuk ki, a kaposztat pedig keverjuk ossze, majd tegyuk vissza a kolbaszt es ujabb 20 percig sussuk. Ez az egytal etel 1 ora alatt elkeszul es, ha mindent ugy csinalsz, ahogyan le van irva nincs mit elrontani rajta.
Jo etvagyat hozza!

Comentarii