Sajtos-tejfolos langos
Hozzavalok:
-500 g liszt
-2,5 dkg eleszto
-2 dl tej
-so
-2 evokanal olaj
-egy kiskanal cukor
-olaj a suteshez
-sajt a tetejere
-2-3 cikk fokhagyma
Elkeszites:
A 2 dl tejet meglangyositjuk, beletesszuk a cukrot es az elesztot es felfuttatjuk. Egy talba tesszuk a lisztet, sozzuk es a felfuttatott elesztovel es a 2 dl olajjal jol osszedolgozzuk. Ha nem eleg a tej ,akkor meg egy keves vizet meglangyositunk es tovabb dolgozzuk a tesztat addig, amig egy konnyen gyurhato allagot nem kap. Nem jo ha a teszta nagyon kemeny, de nagyon lagy se legyen.
A 2 dl tejet meglangyositjuk, beletesszuk a cukrot es az elesztot es felfuttatjuk. Egy talba tesszuk a lisztet, sozzuk es a felfuttatott elesztovel es a 2 dl olajjal jol osszedolgozzuk. Ha nem eleg a tej ,akkor meg egy keves vizet meglangyositunk es tovabb dolgozzuk a tesztat addig, amig egy konnyen gyurhato allagot nem kap. Nem jo ha a teszta nagyon kemeny, de nagyon lagy se legyen.
Amikor ezzel keszen vagyunk, letakarjuk es hagyjuk kelni korulbelul egy fel orat. Amikor mar majdnem megkelt kis darabokat szaggatunk a tesztabol es letakarva ujabb fel orat pihentetjuk. A kelt tesztanal nagyon fontos a tesztat alaposan megdolgozni, kelni hagyni, igy nem ronthatunk el semmit.
Amikor mar szepen megkelt a tesztank egy serpenyoben jo bo olajban elkezdhetjuk a sutest.
Kezzel is lehet formazni a langosokat, de nyujto deszkat is hasznalhatunk. Szep kerek formakat csinalunk es, amikor pirosra sult mindket oldala mar keszen is van. Megsozzuk, tetejet megszorjuk reszelt sajttal es tejfollel lekenjuk. Aki szereti meg fokhagymat is tehet ra ( ez izles kerdese)
Jo etvagyat !
Comentarii
Trimiteți un comentariu