Ropogos sult kacsa parolt kaposztaval


Hozzavalok:
-1 egesz kacsa
-1 kg voroskaposzta
-1 evokanal cukor
-olaj
-5 evokanal ecet
-5 dl viz
-so
-majoranna
A korethez:
-1 kg burgonya
-so
-kacsazsir
Elkeszites:
A kacsat alaposan megmossuk, darabokra szedjuk, majd fuszerezzuk soval, borssal es majorannaval, tepsibe rakjuk, majd foliaval lefedjuk es elomelegitett sutoben korulbelul 2 oran at sutjuk. Majd levesszuk a foliat, megforgatjuk a kacsadarabokat es meg 30 percig ropogosra sutjuk, kozben locsolgatjuk a zsirjaval. Ha megsult a kacsa kivesszuk a tepsibol.


A parolt kaposztahoz a kaposztat aprora vagjuk, sozzuk es 30 percig allni hagyjuk. Egy serpenyobe olajat teszunk es megkaramelizaljuk benne a cukrot, hozzaadjuk az aprora vagott hagymat es megpiritjuk, majd beletesszuk a kinyomkodott kaposztat, felengedjuk az ecettel es a vizzel. Ha szukseges meg sozzuk. Korulbelul 40 percig paroljuk lefedve es meg izesitjuk ha kell.

Ha mar megpuhult levesszuk a fedot es tovabb paroljuk, amig a viz el nem parolog alola. A korethez a burgonyat meghamozzuk, alaposan megmossuk, majd sos vizben megfozzuk. Krumplitorovel megtorjuk, a kacsa zsirjabol teszunk ra es jol osszekeverjuk. Melegen talaljuk. Egy inycsiklando ebed, akar vacsora meghozza a kedvet.
Jo etvagyat hozza!

Comentarii