Retro konyha - Vinetta-Padlizsankrem


Vinetta - Padlizsankrem

Hozzavalok:

-3 padlizsan
-2 gerezd fokhagyma
-1 fej voroshagyma, de lehet lila is
-so, bors izles szerint

A majonezhez:

-2 tojas sargaja
-1 evokanal edes mustar
-1 dl napraforgo olaj, de olivaolaj is lehet
A vinettakat megsutjuk, a hejanak teljesen feketenek kell lenni, hogy az teljesen atsuljon. A sutesi ido korulbelul 30 perc, aztan alaposan megtisztitjuk es hagyjuk lecsopogni, miutan kihult egy eles kessel aprora vagjuk. A hagymat es a fokhagymat aprora vagjuk, majd a padlizsannal egyutt kezi mixerrel elkeverjuk.




A majonez elkeszitese nagyon egyszeru:

Veszem a 2 tojas sargajat es beleteszem egy edenybe, majd hozzateszek egy evokanal mustart. Miutan ezzel keszen vagyok fokozatosan hozzaadom az olajat es kozben folyamatosan kevergetem. Egy ido utan a majoneznek kremes allagunak kell lennie, ami azt jelenti hogy keszen is van. Az elokeszitett padlizsant hozzakeverem a majonezhez, sozom, borsozom izles szerint. Piritossal vagy friss kenyerrel fogyasztjuk, melle friss paradicsom, paprika es ezzel igazi etelt varazsoltunk asztalunkra. Vannak, akik nem szeretik a majonezt, vagy eppen nem bajolnak az elkeszitesevel, igy a majonez helyett joghurtot tesznek a padlizsankrembe, ez izles kerdese.

Bevallom en sajat magam szeretem elkesziteni a majonezt, mert akkor tudom, hogy megkapom azt az izt, amire vagyom es biztosan nincsen benne tartositoszer. Ezek mellett nagyon egeszseges es finom is, masszoval "Ezt nem lehet megunni"!

Comentarii