Vinetta - Padlizsankrem
Hozzavalok:
-3 padlizsan
-2 gerezd fokhagyma
-1 fej voroshagyma, de lehet lila is
-so, bors izles szerint
A majonezhez:
-2 tojas sargaja
-1 evokanal edes mustar
-1 dl napraforgo olaj, de olivaolaj is lehet
A vinettakat megsutjuk, a hejanak teljesen feketenek kell lenni, hogy az teljesen atsuljon. A sutesi ido korulbelul 30 perc, aztan alaposan megtisztitjuk es hagyjuk lecsopogni, miutan kihult egy eles kessel aprora vagjuk. A hagymat es a fokhagymat aprora vagjuk, majd a padlizsannal egyutt kezi mixerrel elkeverjuk.
A majonez elkeszitese nagyon egyszeru:
Veszem a 2 tojas sargajat es beleteszem egy edenybe, majd hozzateszek egy evokanal mustart. Miutan ezzel keszen vagyok fokozatosan hozzaadom az olajat es kozben folyamatosan kevergetem. Egy ido utan a majoneznek kremes allagunak kell lennie, ami azt jelenti hogy keszen is van. Az elokeszitett padlizsant hozzakeverem a majonezhez, sozom, borsozom izles szerint. Piritossal vagy friss kenyerrel fogyasztjuk, melle friss paradicsom, paprika es ezzel igazi etelt varazsoltunk asztalunkra. Vannak, akik nem szeretik a majonezt, vagy eppen nem bajolnak az elkeszitesevel, igy a majonez helyett joghurtot tesznek a padlizsankrembe, ez izles kerdese.
Bevallom en sajat magam szeretem elkesziteni a majonezt, mert akkor tudom, hogy megkapom azt az izt, amire vagyom es biztosan nincsen benne tartositoszer. Ezek mellett nagyon egeszseges es finom is, masszoval "Ezt nem lehet megunni"!
Comentarii
Trimiteți un comentariu