Retro konyha - Madártej

Hozzavalok:
- 2 liter tej
- 1 vaniliarud
- 4 tojas
- 2 evokanal liszt
- 15 dkg cukor
- fahej

Elkeszites:
Valasszuk szet a tojassargakat es feherjet, majd a feherjet verjuk kemeny habba 3 evokanal cukorral. A tojassargajat keverjuk el a liszttel es cukorral. Tegyuk oda a tejet forrni, a vaniliarudat vagjuk kette es azt is tegyuk bele. Bevallom en a vaniliarudat jobban szeretem, mint a  vaniliacukrot, mert tudom igy megkapom a vanilia eredeti izet es az illata is mindvegig megmarad.

A mar kikevert tojasmartast  folyamatos kavargatas mellett csorgassuk bele a tejbe es kicsi langon fozzuk tovabb.  Amikor felfott levesszuk a tuzrol es egy evokanal segitsegevel beletesszuk a habgaluskakat (madarkakat), majd megszorjuk a tetejet fahejja es igy egy intenzivebb izt kapunk. De akar csokidarabkakkal is meg lehet koronazni, vagy gyumolcssziruppal, ki hogyan szereti.

Ez az egyszeru es megis kulonleges desszert barmikor megallja a helyet egy fantasztikus ebed vagy vacsora kisereteben, mert koztudott hogy az evtizedek ota ismert es gyakorolt nagymamak receptjei mindig a szivunkben maradnak, es az az etel amely szeretteti magat nem okoz sosem csalodast! Hidegen kivalo desszert.

Jo etvagyat !
Ki ker belole egy adagot ?!

Comentarii