Egy gyors , finom es egeszseges recept a tök kedveloinek.
Hozzavalok:
-2-3 darab rantani valo tok
-2 tojas
-zsemlemorzsa
-liszt a panirhoz
-so, bors izles szerint
Elkeszites:
A tokot elosszor is meg kell pucolni, majd nem nagy vastagsagu karikakra kell osztani. Amikor ezzel keszen vagyunk megsozzuk. Egy keves ideig allni hagyjuk, majd lecsopogtetjuk.
Hozzavalok:
-2-3 darab rantani valo tok
-2 tojas
-zsemlemorzsa
-liszt a panirhoz
-so, bors izles szerint
Elkeszites:
A tokot elosszor is meg kell pucolni, majd nem nagy vastagsagu karikakra kell osztani. Amikor ezzel keszen vagyunk megsozzuk. Egy keves ideig allni hagyjuk, majd lecsopogtetjuk.
A tojasokat felverjuk, a zsemlemorzsat izesitjuk egy keves borssal, hogy pikansabb izt kapjunk, elokeszitjuk a lisztet is es kezdodhet a panirozas.
A lecsepegtetett tokoket elosszor beleforgatom a lisztbe, aztan a tojasba, majd a zsemlemorzsaba. Jol felforrositott olajban kisutom es mar talahatom is. Hideg martasokkal is fogyaszthato, de zoldsegtalat is lehet melle szervirozni. Egy konnyu es egyszeru etel, amely barki kedvence lehet. Probald ki te is.
Jo etvagyat kivanok hozza!
Comentarii
Trimiteți un comentariu