Hozzavalok:
-1 egesz csirke
-2 fej hagyma
-1 paradicsom
-1 zoldpaprika
-2 evokanal zsir vagy olaj
-1 kaveskanal csipos paprika
-3 dl tejfol
-2 fej hagyma
-1 paradicsom
-1 zoldpaprika
-2 evokanal zsir vagy olaj
-1 kaveskanal csipos paprika
-3 dl tejfol
A galuskahoz:
-2 tojas
-25 dkg liszt
-keves so
-4 dkg sutomargarin vagy vaj
-3 dl tej
-2 tojas
-25 dkg liszt
-keves so
-4 dkg sutomargarin vagy vaj
-3 dl tej
Elkeszites:
A csirket megmossuk es darabokra vagjuk,majd a hagymat megpucoljuk es felapritjuk. A paradicsomot es a parikat is megmossuk, a paprikat negybe vagjuk, a paradicsomot pedig meghamozzuk es felkockazzuk. Az olajat felforrositjuk, majd beletesszuk a hagymat es megpiritjuk. Amikor ezzel keszen vagyunk levesszuk a tuzrol es beletesszuk a piros paprikat, majd felontjuk egy keves vizzel,megsozzuk es felforraljuk, aztan beletesszuk a csirkehust. Ezt kovetoen a zold paprikat es paradicsomot es lassu tuzon puhara paroljuk.
A csirket megmossuk es darabokra vagjuk,majd a hagymat megpucoljuk es felapritjuk. A paradicsomot es a parikat is megmossuk, a paprikat negybe vagjuk, a paradicsomot pedig meghamozzuk es felkockazzuk. Az olajat felforrositjuk, majd beletesszuk a hagymat es megpiritjuk. Amikor ezzel keszen vagyunk levesszuk a tuzrol es beletesszuk a piros paprikat, majd felontjuk egy keves vizzel,megsozzuk es felforraljuk, aztan beletesszuk a csirkehust. Ezt kovetoen a zold paprikat es paradicsomot es lassu tuzon puhara paroljuk.
Amikor keszen van a paprikat kivesszuk belole, a tejfolt pedig hozzaontjuk es felforraljuk, korulbelul 4-5 percig, majd melegen tartjuk.
A galuskahoz felforraljuk a vizet, sozzuk. A tojasokat feltorjuk, sozzuk es beleontunk 2 dl tejet, majd hozzaadjuk a lisztet, osszekeverjuk es ha szukseges meg annyi tejet teszunk bele, hogy egy egeszen lagy masszat kapjunk, amit galuskaszaggatoval beleszaggatunk a vizbe. Korulbelul 5 perc alatt megfonek (ez akkor latszik, amikor a galuskak feljonnek a viz tetejere).Amikor megfott, meleg vizzel leoblitjuk es egy melyebb talba helyezzuk, majd a megolvasztott vajjal vagy margarinnal meglocsoljuk, meg izles szerint sozzuk.
Talalaskor a husdarabokat egy melyebb talba tesszuk es raontjuk a martast, keves petrezselyemzolddel megszorhatjuk. A galuskat kulon kinaljuk melle. Zold salata illik hozza, de mas salatakat is el lehet kesziteni melle, legyen az uborka, paradicsom, a lenyeg az hogy izletes legyen. Egy igazan kivalo, magyaros, kiados ebed reszesei lehetunk, ha elkeszitjuk.
Jo etvagyat hozza!
Comentarii
Trimiteți un comentariu