Olasz konyha - Az orok Bolognai spagetti

A spagetti es az izletes szoszok vilaga hatartalan. A szoszok keszitese itt is nagyon fontos, mert az otthoni izek megkoronazzak az etelt . Az uzletben mar ezer fele szoszok leteznek, de a kulonbseg izben tapasztalhato, igy hat fogjunk neki egy izletes, bolognai spagetti elkeszitesehez.

Hozzavalok 4 fore:
-50 dkg disznohus (lehet marhahus is, izles kerdese)
-5 dkg kolozsvari szalonna
-1 kiseb zeller fele
-2 db. sargarepa
-5 dkg kolozsvari szalonna
-1 fej voroshagyma
-3 gerezd zuzott fokhagyma
-1 konzerv olasz darabolt paradicsom
-4 evokanal suritett paradicsom
-1,5 dl husleves
-15 dkg gomba
-oregano, so, bors
-trappista sajt

Elkeszites:
A zoldsegeket (repa, zeller, hagyma) lereszeljuk, majd a gombat aprora vagjuk. Aztan a felkockazott szalonnat megpiritjuk es hozzatesszuk a lereszelt zoldsegeket is a fokhagyma kivetel, es ezt is egy kicsit megpiritjuk. Ezutan a hust is raontjuk, fuszerezzuk es felontjuk a huslevessel, majd hozzaadjuk a paradicsomot es bo fel orat fozzuk fedo alatt. 

Ezt kovetoen hozzadajuk a zuzott fokhagymat, borsot, oreganot, pici borsot es ha szukseges meg sozzuk is, meg 5 percig surure fozzuk.

A spagetti tesztat sos vizben megfozzuk es talalaskor meg reszelt sajttal megkoronazzuk. Egy hangulatos vacsora mindenki szamara, kell ennel tobb?
Jo etvagyat!

Comentarii