Mezes - szezammagos kinai csirkemell

Hozzavalok 4 fore:

600 gr. csirkemellfile
A bundahoz hozzavalok:
- 4 evokanal liszt
- 1 teaskanal sutopor
- 1 tojas
- 2,5 evokanal etkezesi kemenyito
- egy csipetnyi so
- 2 evokanal mogyoroolaj, de aki nem szereti az hasznalhat napraforgo olajat is
- 150 ml langyos viz

A mazhoz a kovetkezo osszetevok kellenek:
- 3 evokanal cukor
- 2 evokanal mez
- 2 evokanal ketchup
- 2 evokanal szezammag
- 1 evokanal borecet
- izles szerint tehetunk bele 2 teaskanal csiliszoszt, de aki nem szereti ki is hagyhatja
- napraforgoolaj vagy olivaolaj a suteshez

Az elkesziteshez vagjuk a csirkemelleket kissebb darabokra, a bundahoz a hozzavalokat alaposan keverjuk ossze, majd forgassuk bele a csirkemelleket. Sok olajban korulbelul 5 percig sussuk, majd kiszedjuk egy papirszalvetara, hogy az olaj lecsepegjen rola. 

A mazhoz a hozzavalokat osszekeverjuk, majd egy serpenyoben felmelegitjuk. Ezutan a csirkefalatokat ovatosan beleforgatjuk, megszorjuk a szezammaggal es meg 2 percig piritjuk. Az egesz folyamat, elokeszulet, sutes 25 percet vesz igenybe, igy villamgyorsan elkeszithetjuk barmikor!

Comentarii