Hozzavalok:
-1 kg krumpli
-1 tojas
-30 dkg liszt
-5 dkg rama margarin
-so
-20 dkg daralt mak
-10 dkg porcukor
Elkeszites:
A krumplit sos vizben megfozzuk, majd megtorjuk es hagyjuk kicsit kihulni. Aztan beletesszuk a margarint es addig gyurjuk, amig el nem olvad benne, majd a liszttel, keves soval es a tojassal kozepes kemeny tesztat gyurunk.
A krumplit sos vizben megfozzuk, majd megtorjuk es hagyjuk kicsit kihulni. Aztan beletesszuk a margarint es addig gyurjuk, amig el nem olvad benne, majd a liszttel, keves soval es a tojassal kozepes kemeny tesztat gyurunk.
Amikor ezzel keszen vagyunk kb. 1 cm-es vastagsagura nyujtjuk es 1 cm-es csikokra felvagjuk. Lisztezett kezzel megsodorjuk, es forrasban levo sos vizben megfozzuk.
Amikor feljonnek a viz tetejere meg korulbelul 1 percig fozzuk, kiszedjuk egy talba es megszorjuk a cukrozott makkal. Hidegen es melegen is fogyaszthato.
Comentarii
Trimiteți un comentariu