Magyar konyha - Halaszle


Szerintem nics olyan ember, aki ne szeretne a halaszlevet. Egeszseges, omega 3-ban gazdag etel es konnyen emesztheto. Ime egy egyszeru, gyors es megis fantasztikus recept, amelyet baratok, ismerosok, csaladtagok kedveert ebedre barmikor elkeszithetsz.

Hozzavalok:
-1,5 dkg ponty
-5 fej voroshagyma
-2 db paprika
-2 db paradicsom
-2 evokanal edes pirospaprika

Elkeszites:
A halhust alaposan megtisztitjuk, majd ketujjnyi vastag szeletekre vagjuk, megsozzuk es hidegre tesszuk. A paradicsomot es a paprikat alaposan megmossuk majd kettobe vagjuk. A hagymat tisztitas utan felszeleteljuk, fazekba rakjuk es raontunk 2 liter vizet, majd beletesszuk a hal fejet, uszonyait es farkat, majd hozzaadjuk a mar elokeszitett paprikat es paradicsomot, es lassu tuzon korulbelul 2 oran keresztul fozzuk. Ez lesz az alaple! Ezt kovetoen az alaplevet leszurjuk es a surujet atpaszirozzuk, majd ismet felforraljuk. Belekeverjuk a piros paprikat es beletesszuk a halszeleteket, ezt meg korulbelul 10 percig fozzuk.


Mivel a halhus hamar megfo a keveressel legyunk ovatosak, nehogy a halhus osszetorjon. Aki csiposen szereti az meg tehet bele egy kis adag eros pistat is, vagy chili paprikat, de ovatosan. Egy egeszseges recept a halas etelek kedveloinek, tehat ki a szabadba, hogy rotyogjon az a halaszle!

Comentarii