Hokifli, ahogyan nagymamam keszitette

Szerintem nincsen olyan ember, szakacs, jo haziasszony, aki ne ismerne a hokiflit,
ami mar a nagymamam idejeben is egy kedvenc ,akar unnepi sutemeny is volt.
Azert szeretem az ilyen sutemenyeket, mert rovid ido alatt elkeszitheto, nem kell hozza sok alapanyag, vendegvaronak is igen megfelelo egy csesze tea melle.
 A teszta hozzavaloi:
-40 dkg liszt
-1 Rama margarin
-1 kis doboz tejfol
Elkeszites:
A teszta alapanyagjait jol osszedolgozzuk, aztan ujjnyi vastagsagura nyujtjuk. Amikor ezzel keszen vagyunk egy pogacsaszaggatoval kor formakat szaggatunk. A kozepet megtolthetjuk makkal, lekvarral, de dioval is. Mindegyikkel nagyon finom. En hazi szilvalekvarral keszitettem el.
Amikor megtoltottuk oket az egyik felet rahatjuk a masikra es szeleit megnyomkodjuk. Sutopapirral belelt tepsiben sutjuk. A hokiflik rovid ido alatt megsulnek, ezt akkor tudjuk, amikor mar az allja aranybarna lesz es megnonek,szinte csorognek.
A teteje nem  fog aranybarnara sulni es nem is kell lekenni semmivel.A sutobol kiveve meg melegen megszorjuk vanilias porcukorral. A vegeredmeny egy omlos, finom suti!
Jo etvagyat hozza!

Comentarii