Hozzavalok:
-50 dkg tehenturo
-2 mareknyi zsemlemorzsa
-1 tojas
-1 vanilia cukor
-1 dl tejfol
-keves so
-buzadara
-porcukor
Elkeszites:
A turot jol osszetorjuk, majd picit sozzuk, aztan beletesszuk a tojast . Miutan ezzel megvagyunk annyi buzadarat teszunk hozza, hogy az formalhato legyen (ne legyen lagy), de sok buzadarat sem jo beletenni, mert akkor a gombocok nagyon kemenyek lesznek. Jol osszedolgozzuk, kozben egy serpenyoben keves olajon megpritjuk a zsemlemorzsat.
A mar jol kidolgozott alapanyagunkbol tenyerben kozepes gombocokat formazunk, majd ovatosan belehelyezzuk a forrasban levo vaniliascukros vizbe ( ha lehet kozepes es ne tul eros langon fozzuk, nehogy szetmenjenek a gombocok ). Amikor a gomboc feljon a viz tetejere az jelenti, hogy keszen is van. A megpiritott zsemlemorzsaba beleforgatjuk, porcukrot szorunk a tetejere es tejfollel talaljuk, de akar baracklekvarral is egy fantasztikus etel, vagy desszert is lehet.
A gyumolcsok kedveloi a gombocok kozepebe aszalt szilvat, vagy barackot is tehet. Ha betartjatok, ami a receptben le van irva biztosan nem lesz kemeny vagy tul lagy. Az elkeszitese korulbelul 15 percet vesz igenybe es ha elnyerte tetszesed el is keszitheted ebedre.
Jo etvagyat hozza!
Comentarii
Trimiteți un comentariu