Finom túrós gombóc


Hozzavalok:

-50 dkg tehenturo
-2 mareknyi zsemlemorzsa
-1 tojas
-1 vanilia cukor
-1 dl tejfol
-keves so
-buzadara
-porcukor

Elkeszites:
A turot jol osszetorjuk, majd picit sozzuk, aztan beletesszuk a tojast . Miutan ezzel megvagyunk annyi buzadarat teszunk hozza, hogy az formalhato legyen (ne legyen lagy), de sok buzadarat sem jo beletenni, mert akkor a gombocok nagyon kemenyek lesznek. Jol osszedolgozzuk, kozben egy serpenyoben keves olajon megpritjuk a zsemlemorzsat.

A mar jol kidolgozott alapanyagunkbol tenyerben kozepes gombocokat formazunk, majd ovatosan belehelyezzuk a forrasban levo vaniliascukros vizbe ( ha lehet kozepes es ne tul eros langon fozzuk, nehogy szetmenjenek a gombocok ). Amikor a gomboc feljon a viz tetejere az jelenti, hogy keszen is van. A  megpiritott zsemlemorzsaba beleforgatjuk, porcukrot szorunk a tetejere es tejfollel talaljuk, de akar baracklekvarral is egy fantasztikus etel, vagy desszert is lehet.

A gyumolcsok kedveloi a gombocok kozepebe aszalt szilvat, vagy barackot is tehet. Ha betartjatok, ami a receptben le van irva biztosan nem lesz kemeny vagy tul lagy. Az elkeszitese korulbelul 15 percet vesz igenybe es ha elnyerte tetszesed el is keszitheted ebedre.
Jo etvagyat hozza!

Comentarii