Finom husleves

Finom husleves
Hozzavalok:
  • -1 kg csontos hus
  • -zoldsegek (sargarepa, zeller, feherrepa, karalabe)
  • -1 fej hagyma
  • -2 gerezd fokhagyma
  • -10 szem fekete bors
  • -1 csokor petrezselyem
  • -1 zoldpaprika
  • -10 dkg kelkaposzta
  • -1 paradicsom
  • -so
  • 15 dkg levesteszta

Elkeszites:
A hozzavalokat alaposan megmossuk, megtisztitjuk. Egy nagyobb fazek aljara helyezzuk a csontos hust es felengedjuk vizzel, majd felforraljuk. A hagyomannyal szemben a habjat ne szedjuk le, mert abban van az ertekes feherje, majd leulepszik szepen magatol es egyaltalan nem lesz tole zavaros a leves. Hozzaadjuk a szemes borsot, a hagymat egeszben es a fokhagymat, majd megsozzuk.
Ne fedjuk le, es igy fozzuk fel oran keresztul lassu tuzon, majd hozzaadjuk a hasabokra vagott zoldsegeket. A paradicsomot, kelkaposztat, paprikat egeszben es a csokor petrezselymet, majd ugyancsak lassu tuzon, fedo nelkul puhara fozzuk.
Amikor megfott a leves leszurjuk, a tesztat kulon sos vizben megfozzuk, leszurjuk es a forro leveshez adjuk. A zoldsegeket es a hust kulon talaljuk, vagy elkeszithetjuk masodik fogasnak martas melle. A martas lehet paradicsom, meggy, birsalma, paradicsom, de akar egy finom hagymamartas is, kinek milyen izlik. Huslevest barmilyen husbol lehet kesziteni, a fontos az hogy ne legyen nagyon zsiros, inkabb csontos, ez a lenyeg .
A baranybol vagy vadhusbol keszult leveseket eroteljesebben kell fuszerezni, mint peldaul az elmaradhatatlan baberlevel, borokabogyo, szerecsendio, cayenne bors hozzaadasaval. Egy szep vasarnapi vagy akar unnepi ebed nem telhet el egy igazi husleves nelkul, ami nem csak finom, hanem egeszseges is.
Jo etvagyat kivanok mindenkinek !

Comentarii