A gyumolcs nem csak egeszseges, hanem egy fantasztikus sutemeny alapanyaga is lehet. Ezek kozze tartozik a korte is, amely egy forro nyari napon igazi frissitove valhat.
- Elosszor is szuksegunk van:
- 5 darab kozepes nagysagu kortere
-15 dkg cukor
A tesztahoz:
-2dl joghurt
-2db tojas
-1 csomag vanilias cukor
-1 csomag sutopor
-20 dkg liszt
-14 dkg cukor
-1,5 dl napraforgo olaj
-so izles szerint.
Elkeszites:
-A korteket meghamozzuk es egyenlo szeletekre vagjuk.
-A 15 dkg cukorbol karamellat keszitunk es a tortaforma aljara ontjuk (ebben az esetben a kerek tortaforma szukseges).
-Amikor ezzel megvagyunk a korteszeleteket szepen sorba, egymas melle fektetve,korberakjuk a karamella tetejere.
-Masodik lepeskent a tojasokat a ketfele cukorral (vanilias es kristaly cukor), es egy csipet soval osszekeverjuk. Aztan hozzaadjuk a joghurtot, olajat es a sutoporral elkevert lisztet, amelyet fokozatosan keverunk bele.
-Ha ezzel keszen vagyunk, raontjuk a kortere es elomelegitett sutoben 35-40 perc alatt vilagosbarnara sutjuk. A suto hofoka 170c.
-A korteket meghamozzuk es egyenlo szeletekre vagjuk.
-A 15 dkg cukorbol karamellat keszitunk es a tortaforma aljara ontjuk (ebben az esetben a kerek tortaforma szukseges).
-Amikor ezzel megvagyunk a korteszeleteket szepen sorba, egymas melle fektetve,korberakjuk a karamella tetejere.
-Masodik lepeskent a tojasokat a ketfele cukorral (vanilias es kristaly cukor), es egy csipet soval osszekeverjuk. Aztan hozzaadjuk a joghurtot, olajat es a sutoporral elkevert lisztet, amelyet fokozatosan keverunk bele.
-Ha ezzel keszen vagyunk, raontjuk a kortere es elomelegitett sutoben 35-40 perc alatt vilagosbarnara sutjuk. A suto hofoka 170c.
- Amikor megsult, kiveve a sutobol hagyjuk kihulni, majd egy ovatos mozdulattal megforditjuk, hogy a kortes resz felulre keruljon. Porcukorral meghintve talaljuk!
Jo etvagyat hozza!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu