Az olasz konyha kedveloinek - Pizza - Quatro formaggi mix

Szerintem nincsen olyan ember, aki ne szeretne a pizzat es miert nyuljunk telefonhoz egy megrendelesert, amikor te magad is rovid ido alatt elkeszitheted ezt a kihagyhatatlan finomsagot. 

Minden a jo alapanyagon mulik, a pizzateszta keszitese nem nagy ordongosseg, megis sokan huzakodnak tole.Ime egy vekony, igazi olasz pizza receptje, hogy te is kedvet kapjal egy finom vacsoa elkeszitesehez.

A pizza teszta alapanyagja:
Hozzavalok:
-20 dkg liszt
-2 dkg eleszto
-1 dl tej (lehet viz is)
-1 kiskanal cukor
-3 evokanal etolaj
-keves soA tejet tuzon meglangyositom, majd beleteszem a cukrot es az elesztot es felfuttatom. Egy nagyobb talba beleteszem a lisztet, hozzaadom a felfuttatott elesztot, az olajat, pici sot es alaposan eldolgozom (minnel tobb ideig dolgozom, annal jobb lesz a tesztaja). Ha nem eleg a tej a teszta osszedolgozasahoz, meg potolhatom langyos vizzel vagy langyos tejjel, a lenyeg az , hogy tesztank megfelelo allagu legyen. 

A tesztanak olyan allagunak kell lennie, hogy elvaljon az edeny oldalatol, aztan letakarva szoba homersekleten pihentetem korulbelul fel orat.Miutan a teszta megfeleloen megkelt egy kiolajozott tepsibe helyezem es tenyerrel kerekre formazom .Tetejere barmit lehet tenni, ki hogyan szereti, fustolt sajt, kolbasz, sonka, edes kukorica, gomba, fuszerek, chili paprika, oregano. Egy jol elkeszitett pizza megallja a helyet ,tehat pizza kedvelok, irany a konyha, mert sokat megtakarithatsz vele!

Comentarii