A teszta hozzavaloi:
-35 dkg liszt
-3 darab tojas
-keves so
-1/2 dl viz
A tejfolos turo hozzavaloi:
-25 dkg tehenturo
-3 dl tejfol
-25 dkg fustolt (hazi szalonna)
A teszta elkeszitese egyszeru, egy talba helyezzuk a lisztet, picit sozzuk, majd beletesszuk a tojasokat es jol eldolgozzuk, ha szukseges ontunk hozza pici vizet, hogy a teszta egy konnyen nyujthato allagot kapjon. Amikor jol eldolgoztuk a tesztat, vekonyra nyuktjuk (laskanyujtot, de tesztanyujto gepet is hasznalhatunk), aztan szaradni hagyjuk korulbelul egy orat, hogy vagasnal ne ragadjanak ossze a tesztacsikok.
A tejfolos turot a kovetkezokeppen keszitem el:
-Kicsi darabokra vagom az izletes, fustolt szalonnat, majd megsutom, ha egy kicsit hult beleteszem a tejfolt es a turot is. A mar csikokra vagott tesztat sos vizben megfozom (fozesi ido lehet 3-4 perc), es hozzaontom a mar kesz tejfolos, szalonnas turohoz. Tetejet meg megszorhatom ujabb szalonna porcokkel, es izles szerint tejfollel is. Szerintem senki nem tud nemet mondani egy mar evtizedek ota ismert es hasznalt receptnek, amelyet nagymamaink is nagy lelkesedessel hasznaltak.
Meg egy fontos dolog, ha lehet te sajat magad keszitsd el a tesztat, mert az alapanyagok ugyanolyan fontosok, mint egy jo etelert mindent megtenni, hogy az tokeletes es fennseges legyen. Jo etvagyat hozza!
Comentarii
Trimiteți un comentariu