A magyar konyha kedveloinek - Babgulyas

Hozzavalok:
-40 dkg marha, vagy sertescomb, fustolt hus, lehet oldalas vagy csulok
-4 darab sargarepa
-2 darab feherrepa
-50 dkg bab, ez lehet barna vagy tarkabab
-1 voroshagyma
-egy keves olaj vagy zsir
-orolt komeny
-piros paprika izles szerint
-orolt bors
-delikat
-2 baberlevel
-a nokedli elkeszitesehez pedig:
-liszt, 3 tojas, egy keves so.

Az elkeszites korulbelul 90 percet vesz igenybe
Elosszor is a kockara vagott voros hagymat megfonnyasztom es beleteszem a kockara vagott hust. Aztan fuszerezem piros paprikaval es delikattal, majd felontom vizzel es egy jo suru porkoltet keszitek belole. A babot nem art par oraval a fozes elott meleg vizben aztatni, mert konyebben megfo, aztan sos vizben hozzaadva a baberlevelet megfozom.

A fustolt hust is megfozom, de vigyazat so nem kell bele, aztan ha a bab is megfott az aprora vagott zoldsegeket hozzaadom es azt is puhara fozom. Aztan a kesz porkoltet hozzakavarom, es beleszaggatom a nokedlit, amit 3 tojasbol, keves so keszitek es annyi lisztet adok hozza, hogy az ne legyen sem tul lagy, sem tul kemeny.

Amikor a nokedli megfott hozzaadom a mar megfott es felvagott fustolt hust is es izles szerint fuszerezem orolt komennyel, keves borssal, es ha meg szukseges delikattal, esetleg soval.

Comentarii